آسیب روحی نوجوان وارتباط آن بادوره بارداری مادر
آسیبهای روحی نوجوان ثمره بحران روحی والدین است
اکرم پورنهاوندی، مشاور خانواده در مورد آسیب های روحی نوجوانان زیر 14 سال که گاها تبدیل به بحران می شود گفت: از نگاه مشاور آسیب برای یک نوجوان در دوره نوجوانی اتفاق نمی افتد بلکه پیش از تولد و در زمان بارداری اتفاق می افتد. مادر و پدر اگر بحران هایی در زندگیشان داشته باشند، از همان موقع آسیب شروع به شکل گیری می کند.
او ادامه داد: دوران هفت سال اول تربیت که مهمترین دوران زندگی است چرا که شخصیت آن بچه شکل می گیرد. اگر در این دوران تربیتی بحران ها کم باشد و حساسیت زدایی شده باشد و پدر و مادر بچه را در وضعیت وسواس تربیت نکنند و حالت بی خیالی و بی مسئولیتی نداشته باشند، نوع برخورد و تعاملشان طوری باشد که خوراک های لازم روحی و روانی و جسمی را به فرزند بدهند می توانند در دوره نوجوانی آن برداشت مناسب را داشته باشند و دوران بلوغ خیلی بهتر شکل می گیرد.
پورنهاوندی در مورد بحران های نوجوان ها در مرحله بلوغ گفت: بعضی از بحران های نوجوان ها همان مرحله بلوغ است. یعنی والدین دوره بارداری را مرتب طی کرده اند و دوران تربیت را هم مناسب طی کرده اند اما می بینند در دوران بلوغ تغییرات زیادی در نوجوان ایجاد می شود. اگر والدین اطلاعات کافی از مثلا تربیت دختر بالغ که در حال بلوغ است و یا یک پسری که در حال بلوغ است نداشته باشند با نوجوان به مشکل برمی خورند که این مشکلات در بچه ها بحران هایی را ایجاد می کند.مهمترین عاملی که می تواند یک نوجوان را یک فرزند سالم تربیت کند و نوجوان بتواند مرحله بلوغ را به راحتی طی کند، این است که والدین با بچه ها دوست صمیمی باشند. البته دوست به این معنا نیست که مشاور ان ها باشند و نه به این معنی که نصیحت کنند و خطاها را ببینند. مانند دو تا رفیق که وقتی به هم می رسند همدیگر را ارزیابی نمی کنند و از یکدیگر انتقاد نمی کنند.